• İlkokul-Ortaokul: 0222 310 00 80
  • Lise: 0222 310 00 81-82

- LİTVANYA’DAKİ ERASMUS PROJESİNDE YER ALDIK - 05.09.24

Avrupa Yürütme Ajansı tarafından Erasmus+ Programı Spor alanında Küçük İşbirliği Ortaklıkları kapsamında finanse edilen “Tiny Habits” projesinin Uluslararası Eğitim Kursu, 4 ülkeden gelen 24 spor yöneticisi beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ile Trakai- Litvanya'da gerçekleştirilmiştir. Deneyimsel Eğitim Merkezi’nin koordinatör olduğu projede Türkiye ekibini temsilen eğitim kursuna katılan 6 kişilik kafilede, Ortaokul Müdür Yardımcımız ve aynı zamanda Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Ayşegül Mühürhancı Dal okulumuz adına yer almıştır.

Türkiye, Litvanya, Kuzey Makedonya ve Polonya’dan spor yöneticileri, eğitmenler, antrenörler, beden eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen projede fiziksel aktivite, sağlıklı yaşam biçimleri ve bunları sürdürülebilir alışkanlıklara dönüştürebilmek için 3 günlük eğitim programında yer alan oturumlarda, her ülkeden iyi örneklerin paylaşıldığı sunumlar ile birlikte hedef gruplar için Spor Yoluyla Deneyimsel Öğrenmeye Dayalı Eğitimde yeni yaklaşımlar keşfetmek için bir araya geldiler.

Programın son günü oturumların ardından Sertifika töreninden sonra ev sahibi Litvanya katılımcıları ile birlikte Trakai Kalesi’ne yapılan gezinin ardından projenin bir sonraki ayağında İstanbul’da buluşmak üzere program sona ermiştir.